Túrós-sajtos rudacskák

Elkészítés: könnyű | kb 50 db

Hozzávalók / kb 50 db:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás + 1 a tetejére
  • 25 dkg túró
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,5 teáskanál só
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál hántolt tökmag
  • 1 evőkanál hántolt napraforgómag

Elkészítés:

  • A lisztet elkeverem a sütőporral, sóval, margarinnal.
  • Hozzáadom a túrót és a tojást, végül 25 dkg sajtot. Kinyújtom és kb 10cm hosszú és 1 cm széles darabokat vágok belőle.
  • Sütőpapírozott tepsibe pakolom és megkenem a tojással. A tetejüket a maradék sajttal, tökmaggal és napraforgómaggal díszítem. 180°C-on szép pirosra sütöm őket.

Tippek


  • A tetején a feltéteket tetszés szerint variálhatjuk, ki mit szeret.