Tökmagos-füstölt sajtos pogácsa

Elkészítés: könnyű | 2 tepsi

Hozzávalók / 2 tepsi:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére
  • 2 evőkanál tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt (füstölt és trappista)
  • 1,5 dl langyos tej+3 dkg élesztő + 1tk cukor
  • 10 dkg hántolt tökmag

Elkészítés:

  • Tökmagot serpenyőbe teszem, fél teáskanál sóval megszórom és kicsit megpirítom.
  • Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben a cukorral. Közben a lisztet elmorzsolom a margarinnal és ízlés szerint megsózom.
  • Beleteszem a tojássárgáját/tejfölt/sajtot és a felfuttatott élesztőt. Jól bedagasztom.
  • Ha szépen összeállt hozzáadom a tökmag ¾ részét a többit elteszem a tetejére. Hagyom kelni fél órát.
  • Kiszaggatom, megkenem a tetejét tojással és megszórom a maradék tökmaggal.
  • 180°C-on sütöm kb 25 percig amíg szépen megbarnul.