![](/sossagok/sajtos-perec/sajtosperecp.jpg)
Sajtos perec
Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi
Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi
Hozzávalók / 2 tepsinyi:
- kb 50 dkg liszt
- 2 teáskanál só
- 25 dkg margarin
- 150 ml tejföl
- 1 evőkanál tej
- 1 tojás
- fél zacskó sütőpor
- kb 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
- A lisztetbe belekeverem a sütőport és a sót. Összemorzsolom a margarinnal és hozzáadom a tejfölt, tejet és a tojássárgáját.
- Alaposan összegyúrom a tésztát és egy tálban fél órát pihentetem.
- Lisztezett deszkán átgyúrom és olyan vékonyra kinyútom, hogy könnyen ki tudjam szaggatni a perec szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom és megkenem a tetejüket a megmaradt tojásfehérjével. Belenyomom a lekent felét a reszelt sajtba és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.
További képek
![tepsibe pakolom őket](/sossagok/sajtos-perec/tepsibe.jpg)
![finom rágcsálnivaló](/sossagok/sajtos-perec/finom-2-.jpg)
![mini pogácsa és perecek](/sossagok/sajtos-perec/mini.jpg)
![sajtos perec](/sossagok/sajtos-perec/sajtosperec.jpg)