Sajtos perec

Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi

Hozzávalók / 2 tepsinyi:

  • kb 50 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 150 ml tejföl
  • 1 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • fél zacskó sütőpor
  • kb 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A lisztetbe belekeverem a sütőport és a sót. Összemorzsolom a margarinnal és hozzáadom a tejfölt, tejet és a tojássárgáját.
  • Alaposan összegyúrom a tésztát és egy tálban fél órát pihentetem.
  • Lisztezett deszkán átgyúrom és olyan vékonyra kinyútom, hogy könnyen ki tudjam szaggatni a perec szaggatóval. Sütőpapírral bélelt tepsire pakolom és megkenem a tetejüket a megmaradt tojásfehérjével. Belenyomom a lekent felét a reszelt sajtba és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm.

További képek