Sajtos kréker

Elkészítés: könnyű | 1 tepsinyi

Hozzávalók / 1 tepsinyi:

  • 10 dkg liszt
  • 12 dkg reszelt sajt
  • 6 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1,5 evőkanál hideg víz

Elkészítés:

  • A sajtot, lisztet, sót mixerbe teszem és összedarálom. Hozzáadom a vajat, ezzel is darálom tovább. Végül a hideg vizet csurgatom bele.
  • Kiöntöm egy folpackra a keveréket, anélkül, hogy összegyúrnám. Óvatosan becsomagolom, és egy téglalapot formázom belőle, közben kissé lenyomkodom, így áll szépen össze a tészta. Beteszem a hűtőbe pihenni kb fél-1 órára.
  • Pihenés után picit lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát kb 3mm vastagságúra. Derelyevágóval felszeletelem és sütőpapírozott tepsibe pakolom. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt aranybarnára megsütöm.

Tippek


  • Ha kész a tészta ne gyúrjuk át, mert nem szabad felmelegednie a kezünktől. Bőven elég neki annyi nyomkodás, mialatt becsomagoljuk a folpackba.

További képek