
Sajtos kréker
Elkészítés: könnyű | 1 tepsinyi
Elkészítés: könnyű | 1 tepsinyi
Hozzávalók / 1 tepsinyi:
- 10 dkg liszt
- 12 dkg reszelt sajt
- 6 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 1,5 evőkanál hideg víz
Elkészítés:
- A sajtot, lisztet, sót mixerbe teszem és összedarálom. Hozzáadom a vajat, ezzel is darálom tovább. Végül a hideg vizet csurgatom bele.
- Kiöntöm egy folpackra a keveréket, anélkül, hogy összegyúrnám. Óvatosan becsomagolom, és egy téglalapot formázom belőle, közben kissé lenyomkodom, így áll szépen össze a tészta. Beteszem a hűtőbe pihenni kb fél-1 órára.
- Pihenés után picit lisztezett deszkán kinyújtom a tésztát kb 3mm vastagságúra. Derelyevágóval felszeletelem és sütőpapírozott tepsibe pakolom. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt aranybarnára megsütöm.
Tippek
- Ha kész a tészta ne gyúrjuk át, mert nem szabad felmelegednie a kezünktől. Bőven elég neki annyi nyomkodás, mialatt becsomagoljuk a folpackba.
További képek







