Sajtos háromszög

Elkészítés: könnyű | kb 70 db

Hozzávalók / kb 70 db:

  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt)
  • 2 tojássárgája + 1 egész a tetejére
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • ízlés szerint só
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés:

  • A tejet 1 teáskanál cukorral meglangyosítom és belemorzsolom az élesztőt. Meleg vizes tálba állítva felfuttatom. A lisztet megsózom és elmorzsolom a margarinnal.
  • Összekeverem a sajttal, tojássárgájával és a felfuttatott élesztővel. Alaposan bedagasztom a tésztát és letakarva kb 30 percet kelesztem.
  • Lisztezett deszkán átgyúrom, kb 1 cm vastagra nyújtom. Háromszögeket szaggatok és sütőpapírozott tepsibe pakolom. Tetejüket tojással lekenem és megszórom a szezámmaggal. 180°C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) szép barnára megsütöm.

Tippek


  • Mivel nem volt háromszög kiszúró formám, így sziveket szaggattam és levágtam a tetejüket, így kaptam meg a háromszöget.

További képek