Sajtos fánkpuffancs

Elkészítés: közepes | 30-35 db

Hozzávalók / 30-35 db:

  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 17 dkg liszt
  • 17 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás (M)
  • 1,5 teáskanál só

Elkészítés:

  • A tejet a vajjal és a sóval forráspontig melegítem. Mikor elkezd forrni, beleszórom egyben az összes lisztet és 1 percig keverem (megcsípetem).
  • Mikor összeállt egy rugalmas labdává, átrakom egy nagyobb tálba és keverem, hogy kicsit hűljön.
  • Ha már nem forró, mehetnek bele egyesével a tojások, mindegyikkel jól elkeverem. Végül hozzáadom a sajtot és simára keverem.
  • Nagy csillagcsöves erősebb habzsákba töltöm és kis halmokat nyomok a sütőpapírra. Tetejüket hideg vizbe mártott ujjal picit lenyomom, ne legyenek kiálló részek mert megég. 200°C-os sütőben kb 18-20 perc alatt készre sütöm.

Tippek


  • A képeken dupla adag elkészítése látható, mivel egy adag túl gyorsan elfogy.
  • A lisztet mindig egyben adjuk hozzá, különben csomós lesz.
  • Érdemes többféle sajtot használni hozzá, én füstöltet, goudát és trappistát kombinálok.

További képek