
Sajtkrémes képviselőfánk
Elkészítés: közepes | kb 35-37 db
Elkészítés: közepes | kb 35-37 db
Fánk tészta
Hozzávalók / kb 35-37 db:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 teáskanál só
- 5 kisebb tojás (M)
Elkészítés:
- A vajat a tejjel összeforralom, hozzáadom a sót és egyben az összes lisztet.
- Mikor már rugalmas labdává állt össze 1 percig keverem (megcsípetem).
- Lehúzom a tűzről és átrakom egy keverőtálba. Ha már kissé langyosabb egyesével hozzáadom a tojásokat és mindegyikkel alaposan elkeverem.
- Habzsákba töltöm a tésztát, tepsibe halmokat nyomok és 200°C-on 10 percig sütöm, aztán lejjebb veszem a hőt és 180°C-on 8 percig sütöm.
- Ha szépen megsültek, lekapcsolom a sütőt és kitámasztom a sütőajtót egy fakanállal, bent hagyom őket újabb 10 percre.
- A fánkokat rácsra rakosgatom, és ha teljesen kihűltek csak akkor vágom le a kalapjukat.
Sajtkrém
Hozzávalók:
- 15 dkg trappista + 5 dkg füstölt sajt
- 3 tojássárgája
- 3 dl tejszín
- 3/4 teáskanál só
- 12 dkg puha vaj
- 5-7 dkg reszelt sajt a krém tetejére
Elkészítés:
- A sajtokat a tejszínnel, sóval, tojássárgájával összemelegítem, és megállás nélkül keverem, míg be nem sűrűsödik.
- Szobahőmérsékleten kihűtöm a krémet.
- A puha vajat felhabosítom és a sajtkrémet több részletben hozzáadagolom. Egy fél órára hűtőbe teszem.
- Mielőtt használnám a krémet, átkeverem és habzsákba teszem. Betöltöm a fánkokat, rárakok egy kis sajtot és a kalapjukat.
Tippek
- Ha úgy látjuk a krém már kellően sűrű, vegyük le a tűzről, mert a tojás könnyen kicsapódik ha túlfőzzük. A krémet teljesen hűtsük ki, mielőtt a vajat belekevernénk. Ha nem elég sűrű, tegyük a hűtőbe.
- A fánkokat ne töltsük túl a krémmel, ez a mennyiség elég 35 fánkhoz de a tésztának is érződnie kell.
További képek



