Quiche Lorraine

Elkészítés: könnyű | 28 cm piteforma

Omlós tészta


Hozzávalók / 28 cm piteforma:

  • 22 dkg liszt
  • 10 dkg hideg vaj kockázva
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A lisztben elvegyítem a sót és a sütőport.
  • Hozzáadom a hideg, kockákra vágott vajat és a tojást.
  • Gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. (Ha szükséges 1 evőkanál hideg vizet adok hozzá).
  • A tésztát folpackba csomagolom és felhasználásig hűtőbe teszem.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 2,5 dl tej (min 2,8%)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál só
  • pici bors, pici szerecsendió
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg kockázott bacon

Elkészítés:

  • A bacont lepirítom. A tejszínt és a tejet összekeverem és megsózom.
  • Hozzáadom a borsot és a szerecsendiót (ízlés szerint), és jól elkeverem benne a három tojást.

Összeállítás


  • Az omlós tésztát kinyújtom és a kivajazott, kilisztezett formámba simítom. Villával megszúrkálom.
  • Sütőpapírral leterítem a tésztát és sütőbabbal felöntöm. Elősütöm 180°C-on 8 percig.
  • Leveszem róla óvatosan a sütőpapírt a babokkal, és hagyom egy percig hűlni.
  • Szórok egy adag sajtot a tésztára, erre teszem a bacont és rá az összes sajtot.
  • Egyenletesen ráöntöm a tejszínes elegyet és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt szép világosbarnára megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
  • A sütőt lekapcsolom, ajtaját egy fakanállal kitámasztom és hagyom a pitét kihűlni.

Tippek


  • A piteformát tegyük egy nagyobb tepsibe, hogy az esetlegesen kibuggyanó töltelék sütés közben ne tudjon kifolyni.

További képek