Omlós-túrós rudacska

Elkészítés: könnyű | 1,5 tepsinyi

Hozzávalók / 1,5 tepsinyi:

  • kb 40-45 dkg liszt
  • 25 dkg puha vaj/margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 tojás + 1 a tetejére
  • 1 teáskanál só
  • tetejére sajt, szezámmag, szemes mák

Elkészítés:

  • A lisztet a sóval, vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a túrót és a tojást. Lisztezett deszkán alaposan átgyúrom, beteszem a hűtőbe pihenni 1 órára.
  • Kb 1 cm vastagra nyújtom, és kis hasábokat vágok belőle (kb 2x4 cm). Tepsibe pakolom, tetejüket tojással lekenem, mákkal, szezámmaggal, sajttal díszítem. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra megsütöm.

Tippek


  • A pihentetett tésztát kóstoljuk meg elég sós-e, ha nem nyugodtan sózzunk utána.
  • Ehhez a recepthez nem szükséges élesztő, sütőpor, anélkül is nagyon szépek, finomak lesznek.

További képek