Mini sajtos kifli

Elkészítés: közepes | kb 24 db kifli

Hozzávalók / kb 24 db kifli:

  • 17 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg tejföl
  • 1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 35 dkg sajt

Elkészítés:

  • A langyos tejben elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Felfuttatom.
  • A lisztben elkeverem a sót, beleteszem a tojássárgáját, 12 dkg olvasztott vajat, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Összeállítom a tésztát és addig dagasztom míg sima nem lesz. Hagyom kelni fél órát.
  • Ha megkelt kinyújtom amekkorára csak tudom, megkenem 5 dkg olvasztott vajjal és megszórom 25 dkg sajttal. Feltekerem mint a beiglit, tálba teszem és megint kelesztem ezúttal kb 40 percet.
  • Ha megkelt picit gyúrok rajta hogy egybe álljon és 3 felé osztom a tésztát. Minden gombócot kör alakúra nyútok ki, és 8 felé osztok. Kicsit nyújtok rajta és a szélesebb vége felöl feltekerem.
  • Sütőpapíros tepsire pakolom, a tojást kicsit felverem és megkenem a kifliket. Rárakom a maradék sajtot és 180°C-on szép barnára sütöm őket.

További képek