Kacsatepertős pogácsa

Elkészítés: könnyű | 25-27 db

Hozzávalók / 25-27 db:

  • 20 dkg kacsatepertő
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 14 dkg tejföl
  • 2 teáskanál só
  • 3 dkg élesztő + 2 dl langyos tej + 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben.
  • A tepertőt leturmixolom, de csak annyira, hogy pici darabok maradjanak benne.
  • A liszthez hozzáadom a sót/tejfölt/tepertőt/tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt és jól bedagasztom a tésztát.
  • Letakarva hagyom kelni fél órát.
  • Ha megkelt újra átgyúrom és ha szükséges teszek még hozzá sót.
  • 1x hajtogatom és újra hagyom pihenni 15 percet.
  • Kinyújtom és tetszés szerinti nagyságúra szaggatom. 180°C-on kb 20-25 perc alatt kissé barnára sütöm.

Tippek


  • Aki szereti tehet őrölt borsot a tésztájába attól még aromásabb lesz.