Juhtúrós rudacskák

Elkészítés: könnyű | 2 tepsinyi

Hozzávalók / 2 tepsinyi:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin/vaj
  • 20 dkg juhtúró
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás + 1 a tetejére
  • kb 25-30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

  • A lisztet elkeverem a sóval, sütőporral és összemorzsolom a margarinnal.
  • Beleteszem a juhtúrót, tojást és 2 nagy marék reszelt sajtot.
  • A tésztát lisztezett deszkán átgyúrom és kinyújtom. Megpróbálom négyszögletűre formálni. Megkenem a tojással és megszórom a maradék reszelt sajttal.
  • Kb 10 cm hosszú és 2 cm széles darabokra felvágom, és sütőpapíros tepsibe pakolom. 180°C-ra előmelegített sütőben szép barnára megsütöm.

További képek