Juhtúrós hajtovány

Elkészítés: könnyű | Kb 40 db

Juhtúrós alap


Hozzávalók / Kb 40 db:

  • 70 dkg liszt
  • 35 dkg juhtúró
  • 30 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 140 ml tejföl
  • 2 dl tej + 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 teáskanál só

Elkészítés:

  • A juhtúrót összekeverem a margarinnal. A lisztet megsózom.
  • A tejbe beleteszem a cukrot és meglangyosítom. Belemorzsolom az élesztőt és meleg vizes tálba téve felfuttatom.
  • A lisztet összemorzsolom a margarinos juhtúróval, utána hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját és a tejfölt is.
  • Alaposan összegyúrom a tésztát és letakarva meleg helyen 1 órát kelesztem.
  • A megkelt tésztát átgyúrom és elfelezem. Kinyújtom, amekkorára csak tudom.

Töltelék


Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg puha vaj
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 egész tojás a kenéshez

Elkészítés:

  • A sajtokat lereszelem és összekeverem. A puha vajat elkeverem a tojássárgájával.
  • A kinyújtott tésztát megkenem a vajas tojással és megszórom a sajt felével. Szorosan feltekerem, mint a beiglit és háromszögeket vágok belőle. Sütőpapírozott tepsire pakolom és megkenem a tojással.
  • A tészta másik felével ugyanígy járok el. Előmelegített 180°C-os sütőben szép barnára sütöm őket.

Tippek


  • Ezt a tésztát nyugodtan betehetjük a hűtőbe dagasztás után, és akár reggel is megsüthetjük.

További képek