Házi pizza

Elkészítés: könnyű | 2 közepes pizza

Tésztához


Hozzávalók / 2 közepes pizza:

  • 30 dkg liszt
  • 185ml meleg víz
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

  • A meleg vizbe beleteszem a cukrot és az élesztőt. Elkeverem. A lisztet megsózom, hozzáadom az olajat és az elkevert élesztőt. Összegyúrom a tésztát és simára dagasztom. Letakarom és meleg helyen fél órát kelesztem.
  • Ha megkelt a tészta, újra átgyúrom és ketté választom. Vékonyra kinyújtom és megkenem a feltétekkel.

Feltétek


Hozzávalók:

  • 1 pici konzerv sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál cukor
  • oregánó ízlés szerint
  • fél doboz vajkrém
  • 1 kicsi konzerv kukorica
  • 25 dkg bacon szalonna
  • kb 20-25 dkg reszelt sajt
  • 1 marék parmezán

Elkészítés:

  • A bacont megpirítom, közben a pizza lapokat egy-egy tepsibe sütőpapírra teszem. A paradicsomos pizzához a konzerv paradicsomot kis vízzel felhigítom, ízlés szerint adok hozzá cukrot és oregánót. Megkenem az egyik pizzalapot, rászórom a bacon felét, pici parmezánt és megszórom a reszelt sajt felével.
  • A másik pizzalapot megkenem a vajkrémmel, picit megsózom és megszórom a maradék parmezánnal. Rászórom a bacont, a kukoricát és a maradék sajtot. 200°C-ra előmelegített sütőben középen megsötöm a pizzákat.

Tippek


  • A vajkrémtől különösen krémes lesz, sokkal finomabb mintha tejföllel készítenénk.

További képek