Ecetes sajtos masni és rúd

Elkészítés: könnyű | 2 tepsi

Hozzávalók / 2 tepsi:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg tejföl
  • fél teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál ecet 10%

Elkészítés:

  • A lisztet megsózom, beleteszem a sütőport és elmorzsolom benne a vajat.
  • Hozzákeverem a reszelt sajtot, azután a tejfölt, 1 tojást, a tejet és az ecetet.
  • Addig dagasztom míg sima ruganyos tésztává áll össze.
  • Kinyújtom és kb 3-4 cm széles és kb 7-8 cm hosszú rudakat formázom az egyik feléből. A kis téglalapot 2x megtekerem, a széleit kissé lenyomom, így érem el a masni formát.
  • A rúdhoz kb 10-12 cm hosszú rudakat vágok és ahányszor csak bírja a tészta megtekerem. Sütőpapírozott tepsibe pakolom a csavart rudakat és masnikat, lekenem a másik tojással és 170°C-on szép világosbarnára sütöm.

További képek