Család kedvence juhtúrós pogácsa

Elkészítés: könnyű | 2 tepsi

Hozzávalók / 2 tepsi:

  • 65 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 30 dkg juhtúró
  • 14 dkg tejföl
  • 2 tojássárgája+1 egész a tetejére
  • 20-25 dkg sajt
  • 2 teáskanál só
  • 3 dkg élesztő+1,5 dl langyos tej+1tk cukor

Elkészítés:

  • Élesztőt felfuttatom a cukorral a langyos tejben. A lisztet megsózom.
  • A margarint összekeverem a juhtúróval és elmorzsolom a liszttel.
  • Hozzáadom a tojássárgáját, tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
  • Jól bedagasztom. Fél órát pihentetem, azután 1x hajtogatom és megint pihentetem kb 15 percet.
  • Kb 2 cm vastagra kiszaggatom, tetejét tojással megkenem, rápakolom a sajtot és 180°C-os sütőben szép barnára sütöm.

További képek