Baconos-sajtos koszorú

Elkészítés: könnyű | 1 koszorú

Hozzávalók / 1 koszorú:

  • 20 dkg kockázott bacon
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl meleg víz
  • fél tasak szárított élesztő
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 tojás

Elkészítés:

  • A lisztet összekeverem a sóval, élesztővel, olajjal és a meleg vízzel. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztem.
  • A sajtból egy maroknyit kiveszek majd a szóráshoz, a bacont pedig lepirítom. A tojást villával kicsit felverem. Összekeverem a sajtot a baconnal és a tojás felével.
  • A tésztát négyszögletűre kinyújtom és 8 háromszöget vágok ki belőle. Egy sütőpapírozott tepsiben körberakom a háromszögeket úgy hogy kicsit egybe érjenek. Körben rárakom a tölteléket és rá-aláhajtom a szárakat.
  • A tésztát megkenem a maradék tojással, megszórom a sajttal és 180°C-on szép barnára megsütöm. Még melegen fogyasztandó.

Tippek


  • Dúsíthatjuk a tölteléket, kukoricával vagy paprikával is.

További képek