Zselés szaloncukor

Elkészítés: könnyű | 2x 17x17 cm forma

Narancs zselés


Hozzávalók / 2x 17x17 cm forma:

  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 1 dl víz
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag piros tortazselé 12g
  • 2 csomag zselatin por 20g

Elkészítés:

  • A narancsok levét kifacsarom és átszűröm. Egy kisebb lábosba teszem és hozzáadom a cukrot, vizet.
  • Kicsi lángon elkezdem melegíteni. Ha már meleg, beleszórom a por zselatint és megvárom míg feloldódik, közben kevergetem. Rászórom a piros tortazselét is, és jól elkeverem. Csípősig melegítem, legyen forró de még ne forrjon. Lezárom. Kicsit hagyom hűlni.
  • 17x17 cm tálat folpackkal kibélelek és egy szűrőn keresztül beleöntöm a zselét. Ebben kb 2 cm magas lesz a zselé. Szobahőmérsékleten megvárom míg kihűl, utána beteszem a hűtőbe egy éjszakára.

Citrom zselés


Hozzávalók:

  • 150 ml frissen facsart citromlé
  • 150 ml víz
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag színtelen tortazselé 12g
  • 2 csomag zselatin por 20g

Elkészítés:

  • A citromok levét kifacsarom és átszűröm. Kis lábosba teszem és hozzáöntöm a vizet, cukrot. Kicsi lángon melegítem és ha már melegebb, hozzászórom zselatinport és megvárom míg feloldódik, közben egyfolytában kevergetem.
  • Rászórom a tortazselét és és csak addig melegítem míg nagyon forró lesz, de még nem forr. Szobahőmérsékleten kicsit hűtöm, azután folpackkal kibélelt 17x17 cm formába öntöm egy szűrőn keresztül. Megvárom míg kihűl, azután beteszem éjszakára a hűtőbe.

Máz


Hozzávalók:

  • 3 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A zseléket tetszőleges nagyságú darabokra vágom. Minimum 1 napig szárazabb helyen szikkasztom.
  • A bevonómázhoz a tej vagy étcsokoládét az olajjal megolvasztom és belemártom a darabokat. Zsírpapíron hagyom megkötni és csomagolom.

Tippek


  • Ha felvágtuk a zselét, mindenképpen hagyjuk szikkadni egy napig, hogy kellően megkeményedjen.
  • Gyönyörű csomagolást készíthetünk aranyfóliával vagy alufóliával is.

További képek