Vörösáfonyás pohárkrém

Elkészítés: könnyű | 5 pohár

Vörösáfonya szósz


Hozzávalók / 5 pohár:

  • 30 dkg vörösáfonya friss/fagyasztott
  • 1 narancs héja és leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 fahéjrúd

Elkészítés:

  • Az áfonyát egy magasabb falú lábosba teszem. Összekeverem a narancs héjával és levével, a cukorral és beledobom a fahéjrudat.
  • Takaréklángon addig melegítem, míg az áfonyaszemek szétesnek és szósz állaga lesz. Kiöntöm egy tálba, kiveszem a fahéjrudat és kihűtöm.

Piskóta


Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A fehérjéket pici sóval felverem, a sárgájákat a cukorral pedig fehéredésig. A fehérjére öntöm a sárgáját és óvatosan elegyítem, rászórom a lisztet. Alaposan elkeverem és 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kihűlt kis darabokra tépkedem.

Krém


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja

Elkészítés:

  • A mascarponét egy tálba teszem és ráöntöm a felveretlen tejszínt. Hozzáadom a porcukrot, a citrom héját és a levéből 3 evőkanálnyit. Mixerrel összekeverem az egészet és ha szépen összeállt, csillagcsöves habzsákba töltöm.

Összeállítás


  • 5 desszertes poharat előkészítek, aljukra kis kanálnyi szószt teszek. Rászórok egy adag piskótát és egy adag krémet. Erre megint szórok piskótát és rányomom a maradék krémet. Tetejükre egy kanálnyi szószt teszek és fogyasztásig hűtőben tartom.

További képek