
Vörösáfonyás pohárkrém
Elkészítés: könnyű | 5 pohár
Elkészítés: könnyű | 5 pohár
Vörösáfonya szósz
Hozzávalók / 5 pohár:
- 30 dkg vörösáfonya friss/fagyasztott
- 1 narancs héja és leve
- 15 dkg cukor
- 1 fahéjrúd
Elkészítés:
- Az áfonyát egy magasabb falú lábosba teszem. Összekeverem a narancs héjával és levével, a cukorral és beledobom a fahéjrudat.
- Takaréklángon addig melegítem, míg az áfonyaszemek szétesnek és szósz állaga lesz. Kiöntöm egy tálba, kiveszem a fahéjrudat és kihűtöm.
Piskóta
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A fehérjéket pici sóval felverem, a sárgájákat a cukorral pedig fehéredésig. A fehérjére öntöm a sárgáját és óvatosan elegyítem, rászórom a lisztet. Alaposan elkeverem és 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 8-10 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, ha kihűlt kis darabokra tépkedem.
Krém
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 200 ml tejszín
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom leve és héja
Elkészítés:
- A mascarponét egy tálba teszem és ráöntöm a felveretlen tejszínt. Hozzáadom a porcukrot, a citrom héját és a levéből 3 evőkanálnyit. Mixerrel összekeverem az egészet és ha szépen összeállt, csillagcsöves habzsákba töltöm.
Összeállítás
- 5 desszertes poharat előkészítek, aljukra kis kanálnyi szószt teszek. Rászórok egy adag piskótát és egy adag krémet. Erre megint szórok piskótát és rányomom a maradék krémet. Tetejükre egy kanálnyi szószt teszek és fogyasztásig hűtőben tartom.
További képek





