Vaníliapudingos-epres szelet

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Kakaós alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem és hozzáadom a fehérjehabot.
  • Rászitálom a lisztet és a kakaóport, óvatosan elkeverem és egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Vaníliapudingos krém


Hozzávalók:

  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 7 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 25 dkg teavaj

Elkészítés:

  • A pudingporokat a cukorral, vanília kivonattal és kb 2 dl tejjel kikeverem. A többi tejet egy lábosban csípősre melegítem, hozzáadom a feloldott pudingport és besűrítem. Kiöntöm egy tálba és folpackkal lefedem. Kb 10 perc múlva mikor még forró a krém, kis darabokban hozzáadom a vajat és addig keverem, míg teljesen feloldódik és sima lesz.
  • Az előkészített piskótalapot állítható formába teszem és ráöntöm a vanília pudingos krémet még melegen. Ha már langyosabb hűtőbe teszem 1-2 órára.

Epres sűrítmény


Hozzávalók:

  • 45 dkg fagyasztott eper
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2,5 dl víz
  • 50g étkezési keményítő + 4 evőkanál víz

Elkészítés:

  • Az epret felengedem, és botmixerrel pépesítem. Hozzáadom a cukrot, a citromlevet és 2,5 dl vizet, hogy összesen 700 ml folyadékom legyen. Kis lábosba teszem és forráspontig melegítem.
  • A keményítőt a vízzel kikeverem és az eperhez adom. Takaréklángon addig kevergetem, míg jó sűrű lesz. Lezárom, és ha már csak meleg, a behűtött sütemény tetejére öntöm. Hűtőbe teszem 2-3 órára. Tetejét 7 dkg olvasztott fehércsokival díszítem, felszeletelem.

További képek