
Vaníliapudingos-epres szelet
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Kakaós alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 5 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem és hozzáadom a fehérjehabot.
- Rászitálom a lisztet és a kakaóport, óvatosan elkeverem és egy 22x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 170°C-ra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
Vaníliapudingos krém
Hozzávalók:
- 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 7 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 25 dkg teavaj
Elkészítés:
- A pudingporokat a cukorral, vanília kivonattal és kb 2 dl tejjel kikeverem. A többi tejet egy lábosban csípősre melegítem, hozzáadom a feloldott pudingport és besűrítem. Kiöntöm egy tálba és folpackkal lefedem. Kb 10 perc múlva mikor még forró a krém, kis darabokban hozzáadom a vajat és addig keverem, míg teljesen feloldódik és sima lesz.
- Az előkészített piskótalapot állítható formába teszem és ráöntöm a vanília pudingos krémet még melegen. Ha már langyosabb hűtőbe teszem 1-2 órára.
Epres sűrítmény
Hozzávalók:
- 45 dkg fagyasztott eper
- 5 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál citromlé
- 2,5 dl víz
- 50g étkezési keményítő + 4 evőkanál víz
Elkészítés:
- Az epret felengedem, és botmixerrel pépesítem. Hozzáadom a cukrot, a citromlevet és 2,5 dl vizet, hogy összesen 700 ml folyadékom legyen. Kis lábosba teszem és forráspontig melegítem.
- A keményítőt a vízzel kikeverem és az eperhez adom. Takaréklángon addig kevergetem, míg jó sűrű lesz. Lezárom, és ha már csak meleg, a behűtött sütemény tetejére öntöm. Hűtőbe teszem 2-3 órára. Tetejét 7 dkg olvasztott fehércsokival díszítem, felszeletelem.
További képek



