Vajkaramellás élvezet

Elkészítés: könnyű | 24x24 cm tepsi

Kekszalap


Hozzávalók / 24x24 cm tepsi:

  • 20 dkg darált keksz
  • 12 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet összekeverem az olvasztott vajjal és a sütőpapírral bélelt formába nyomkodom.

Vajkaramellás réteg


Hozzávalók:

  • 25 dkg vajkaramella
  • 200 ml tejszín
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:

  • A karamellát a vajjal és a tejszínnel összemelegítem.
  • Folyamatos keverés mellett, sűrűre forralom össze.
  • Ha elérte a kívánt állagot, a kekszalapra öntöm és hagyom kihűlni.
  • Ha már lehűlt, beteszem a hűtőbe 2 órára.

Csokoládémáz


Hozzávalók:

  • 9 dkg tejcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • Összeolvasztom a csokoládét az olajjal és a karamella tetejére öntöm. Hűtőbe teszem és ha megdermedt, tetszés szerint felszeletelem.

További képek