
Túrótorta csokifával
Elkészítés: közepes | 22 cm torta
Elkészítés: közepes | 22 cm torta
Alap
Hozzávalók / 22 cm torta:
- 1 csomag babapiskóta (kb 50 dkg)
- baracklekvár
Elkészítés:
- Egy 22 cm átmérőjű csatos tortaforma aljára sütőpapírt teszek. Kiteszem babapiskótával és megkenem a lekvárral. A többi babapiskóta majd a krémbe és köré megy.
Túrókrém
Hozzávalók:
- 50 dkg krémes túró
- 400 ml tejszín
- 22 dkg porcukor
- 1 citrom héja és 1 evőkanál leve
- 20g zselatinpor
Elkészítés:
- A túrót összekeverem a porcukorral, a citrom levével és héjával. A tejszínt nem túl keményre felverem és a túrókrémhez adom. A zselatint 8 evőkanál vizzel elkeverem és miután pár percig duzzad, megmelegítem csak annyira, hogy felolvadjon. Teszek hozzá pár kanál túrókrémet, csomómentesre keverem, azután a túrókrémbe öntöm.
- Alaposan elkeverem és a felét a babapiskótára öntöm. Kirakom egy újabb adag babapiskótával a krém tetejét és ráöntöm a maradék krémet. Hűtőbe teszem 2 órára.
Csokifa
Hozzávalók:
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A csokoládét apróra vágom. Háromnegyedét mikróban megmelegítem kb 40-42 fokosra. Hozzáadom a maradék csokit és addig kevergetem míg 30-32 fokosra visszahül.
- Ekkor filccel egy sütőpapírra megrajzolom a fát, megfordítom és a másik felére egy ecsettel rákenem a csokit. Hűtőbe teszem kb 15 percre utána óvatosan leveszem a papírról és a torta tetejére helyezem.
Mohapiskóta
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál méz
- ételszínezék
Elkészítés:
- A tojást kikeverem a cukorral és a mézzel. Hozzáadok egy pici rózsaszín színezéket. Beleszitálom a lisztet a sütőporral együtt és kétfelé osztom a masszát. Az egyikbe teszek még kis narancssárga színezéket is.
- Kis muffinpapírokba töltöm vagy pici tálba és egyesével mikróba teszem. Közepes fokozaton kb 1,5 perc alatt megsül. Figyeljük meg ne égjen. Kiszedem a papírból és a tálból, pici darabokra tépkedem. Ha kihült lomb alakban a csokifa köré teszem.
- A tortát körbeteszem a maradék babapiskótával aljukat pici csokival megkenem, hogy szépen rátapadjon a túrókrémre. Egy szalaggal körbeveszem, pici zöld tea porral megszórom, tálalom.
Tippek
- A csokit mindenképp temperáljuk le a módszerrel, ahogy készítettem, különben nem lesz szép fényes és formázható.
További képek








