Túrós lepény barackkal

Elkészítés: könnyű | 26 cm forma

Alap


Hozzávalók / 26 cm forma:

  • 25 dkg liszt
  • 14 dkg margarin/vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

  • A lisztbe beleteszem a sütőport és a porcukrot. Elmorzsolom a margarinnal és hozzáadom a tojássárgáját. Összegyúrom a tésztát (ha szükséges fél evőkanál vizet lehet hozzá tenni) és a formámba illesztem. Széleit leformázom és hűtőbe teszem 1 órára.

Túró töltelék


Hozzávalók:

  • 45 dkg túró
  • 4 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 6 dkg búzadara
  • 1 citrom héja és 1 evőkanál citromlé
  • 1 konzerv barack és kb 1 maroknyi áfonya

Elkészítés:

  • A túrót összekeverem a cukorral, búzadarával, citrom héjával és 1 evőkanál levével. Belekeverek 4 tojássárgáját. A fehérjéket pici sóval keményre felverem és a túrókrémet lazítom vele.
  • A barackot pici kockákra vágom, közben a sütőt előmelegítem 180°C-ra. A krémet az előkészített alapra öntöm, megszórom a barackkal és az áfonyával. Kb. 45-50 percig sütöm, tűpróbával ellenörzöm. Ha a közepébe szúrt tűn nincs massza, és a széle elkezdett barnulni, akkor készen van. Ha már langyosra hűlt, hűtőbe teszem.

További képek