Túrós kuglóf

Elkészítés: könnyű | 22 cm forma

Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5-5 dkg mazsola és aszalt sárgabarack

Elkészítés:

  • Az aszalt barackot kicsi darabokra vágom, a túrót szitán áttöröm.
  • A cukrokat a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom a tojásokat.
  • Hozzákeverem a túrót, a citrom héját és a citromlevet, azután a lisztet a sütőporral.
  • A legvégén belekeverem a tésztába az aszalt gyümölcsöket.
  • Kivajazott, kilisztezett kuglóf formába teszem a tésztát és 170°C-on kb 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiborítom egy tálra és porcukorral díszítem.

További képek