Túrós-barackos szelet

Elkészítés: könnyű | kb 12-14 szelet

Piskóta


Hozzávalók / kb 12-14 szelet:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, hozzáadom a fehérjehabot.
  • Rászitálom a lisztet és óvatosan elkeverem. A legnagyobb tepsimbe (34x40 cm) sütőpapírt teszek, rákenem a masszát és 170°C-ra előmelegített sütőben világosra sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm és 3 egyenlő részre vágom.

Krém


Hozzávalók:

  • 1 üveg barackbefőtt
  • 50 dkg krémes túró
  • 400 ml tejszín
  • 15 dkg porcukor
  • 1 citrom héja és 2 evőkanál citromlé
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem. A túrót összekeverem a porcukorral, citrom levével, héjával és a fixálókkal. Belekeverem a felvert tejszínt, és szép simára elegyítem.
  • A barackokat pici kockákra vágom és kb másfél darabnyit elteszek a tetejére díszítésnek.

Összeállítás


  • Az első piskótalapot tálcára teszem, megkenem egy harmad krémmel és rászórok egy adag barackot. Mehet rá a második lap ezt is megkenem krémmel és megszórom barackkal.
  • Ráhelyezem a harmadik lapot, kis krémmel lekenem a többi krémet habzsákba töltöm, melybe pici narancs színezéket teszek. Íves mintát nyomok a tetejére és középre rárakom a maradék barackot. Behűtöm 3-4 órára, utána széleit szépen levágom, tálalom.

További képek