Elkészítés: könnyű | kb 45 db

Hozzávalók / kb 45 db:

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás
  • 8 dkg sima liszt + 8 dkg rétesliszt
  • 18 dkg búzadara
  • 22 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 2 alma

Elkészítés:

  • A túrót elkeverem a cukorral és hozzáadom a tojásokat. Alaposan összekeverem.
  • Belekeverem a liszteket és a búzadarát.
  • Az almákat lereszelem és kinyomkodom, azután a keverékhez adom.
  • 1 órát hagyom állni a hűtőben.
  • Sütőpapíros tepsibe kis halmokat teszek a keverékből és 180°C-on kb 20 percig sütöm, amíg picit el kezd barnulni.

Tippek


  • Megszórhatjuk porcukorral vagy lekvárral is kínálhatjuk.
  • A masszát hagyjuk állni hideg helyen minimum fél órát, mert a búzadara így jobban megszívja magát.