Túrókrémes szőlős szelet

Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet

Kakaós piskóta


Hozzávalók / kb 10-12 szelet:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan a fehérjéhez adom.
  • Rászitálom a lisztet és a kakaóport és csomómentesre keverem. 30x40 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Ha kihült, lehúzom a sütőpapírt és 3 egyenlő részre vágom.

Túrókrém


Hozzávalók:

  • 75 dkg krémtúró
  • 15 dkg porcukor
  • 200 ml tejszín
  • 1 citrom héja és 1 evőkanál citromlé
  • 7 lap zselatin

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem, a zselatinlapokat pedig hideg vízbe áztatom.
  • A krémtúrót a porcukorral jól kikeverem, hozzáadom a citrom héját és levét. Belekeverem a tejszínhabot.
  • A zselatinlapokat kinyomkodom és kis lábosba teszem. 5 evőkanál hideg vizet öntök rá és addig melegítem, míg teljesen feloldódik. Ekkor leveszem a tűzről és teszek hozzá 4 evőkanálnyi krémet, elkeverem és hozzáöntöm a többi krémhez. Csomómentesre keverem és beteszem a hűtőbe egy fél órára.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • Kicsi fürt magnélküli szőlő
  • 1 dl szőlőlé
  • 1 zselatinlap

Elkészítés:

  • A zselatinlapot hideg vízbe beáztatom. A szőlőlevet felmelegítem és beleteszem a zselatinlapot. Megvárom míg feloldódik és átöntöm egy kancsóba míg kihűl.
  • Egy piskótalapot tálcára teszek, wax fóliával körbeteszem. Állítható formát is rakhatunk köré. Rákenem a krém harmadát és ráteszem a következő lapot. Ezt is megkenem és ráteszem a harmadik lapot, amit a maradék krémmel kenek meg.
  • A szőlőszemeket félbevágom és elrendezem a krém tetején. A kihűlt zselatint a szőlőszemekre öntözöm. Hűtőbe teszem minimum 3 órára.

További képek