
Túrókrémes szőlős szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Kakaós piskóta
Hozzávalók / kb 10-12 szelet:
- 7 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan a fehérjéhez adom.
- Rászitálom a lisztet és a kakaóport és csomómentesre keverem. 30x40 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on megsütöm. Ha kihült, lehúzom a sütőpapírt és 3 egyenlő részre vágom.
Túrókrém
Hozzávalók:
- 75 dkg krémtúró
- 15 dkg porcukor
- 200 ml tejszín
- 1 citrom héja és 1 evőkanál citromlé
- 7 lap zselatin
Elkészítés:
- A tejszínt felverem, a zselatinlapokat pedig hideg vízbe áztatom.
- A krémtúrót a porcukorral jól kikeverem, hozzáadom a citrom héját és levét. Belekeverem a tejszínhabot.
- A zselatinlapokat kinyomkodom és kis lábosba teszem. 5 evőkanál hideg vizet öntök rá és addig melegítem, míg teljesen feloldódik. Ekkor leveszem a tűzről és teszek hozzá 4 evőkanálnyi krémet, elkeverem és hozzáöntöm a többi krémhez. Csomómentesre keverem és beteszem a hűtőbe egy fél órára.
Összeállítás
Hozzávalók:
- Kicsi fürt magnélküli szőlő
- 1 dl szőlőlé
- 1 zselatinlap
Elkészítés:
- A zselatinlapot hideg vízbe beáztatom. A szőlőlevet felmelegítem és beleteszem a zselatinlapot. Megvárom míg feloldódik és átöntöm egy kancsóba míg kihűl.
- Egy piskótalapot tálcára teszek, wax fóliával körbeteszem. Állítható formát is rakhatunk köré. Rákenem a krém harmadát és ráteszem a következő lapot. Ezt is megkenem és ráteszem a harmadik lapot, amit a maradék krémmel kenek meg.
- A szőlőszemeket félbevágom és elrendezem a krém tetején. A kihűlt zselatint a szőlőszemekre öntözöm. Hűtőbe teszem minimum 3 órára.
További képek




