Triplán diós szelet

Elkészítés: közepes | 23x30 cm tepsi

Kakaós-diós alap


Hozzávalók / 23x30 cm tepsi:

  • 6 tojás
  • 3 dkg kakaópor
  • 18 dkg cukor
  • 4 evőkanál forró víz
  • 5 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztás nélkül összekeverem a cukorral, hozzáadom a forró vizet. Belekeverem a lisztet, diót, kakaóport és a sütőport.
  • 22x30 cm sütőpapírozott tepsibe öntöm és 180°C-on kb 15-20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.

Diós rész


Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg darált dió
  • 18 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A fehérjéket pici sóval háromnegyedig felverem, hozzáadom 3 részletben a cukrot és fényes kemény habbá verem.
  • Beleforgatom a darált diót, lisztet és 23x30 cm sütőpapírozott tepsiben 180°C-on kb 15-20 perc alatt megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm és kihűtöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 400 ml tej
  • 1 csomag tejszín ízű főzős pudingpor
  • 5 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 30 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál rumaroma
  • 5 dkg darált dió
  • 5 evőkanál baracklekvár

Elkészítés:

  • A pudingport kb 1 deci tejben csomómentesre kikeverem. A többi tejet 5 dkg cukorral csípősig melegítem, beleöntöm a pudingot és besűrítem. Kiöntöm egy tálba, folpackkal lefedem és teljesen kihűtöm.
  • A tojássárgákat 15 dkg cukorral mixerrel folyamatosan keverem, gőz fölé teszem és csípősig melegítem. Kihűtöm.
  • A puha vajat kihabosítom, és hozzákeverem a tojássárgájás krémet. Azután ezt a krémet összekeverem a kihűlt pudinggal. A krémet 2 felé osztom. Az egyikbe belekeverem a rumot és a darált diót.

Összeállítás


  • A kakaós piskótát kettévágom és egy tálra fektetem. Négyszögletes tortagyűrűt teszek köré. Megkenem a diós-rumos krémmel és ráhelyezem a diós piskótalapot.
  • Elosztom rajta a baracklekvárt és megkenem a másik krémmel. Erre teszem a második kakaós-diós lapot és hűtöbe teszem kb 3-4 órára, de legjobb egész éjszakára.

Máz


Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

  • A mázhoz valókat mikróba összeolvasztom és a sütemény tetején egyenletesen elkenem.

További képek