Triffle vaníliakrémmel

Elkészítés: könnyű | 1 nagy triffle tál

Piskótatekercs


Hozzávalók / 1 nagy triffle tál:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál piros lekvár

Elkészítés:

  • A piskótát 2 adagban sütöm meg. Először 5 tojást szétválasztok, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és hozzáadom óvatosan a fehérjéhez.
  • 5 evőkanál lisztet rászórok, óvatosan átkeverem. A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek, elkenem rajta a masszát és 170°C-os sütőben pár perc alatt megsütöm.
  • Nedves konyharuhára fektetem és felcsavarom. Ha kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, 4 evőkanál piros lekvárral megkenem és újra felcsavarom. Így készítem el a másik tekercset is.

Habcsókok


Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg porcukor
  • csipet só

Elkészítés:

  • A szoba hőmérsékletű fehérjéket pici sóval és a citromlével felverem. A kristálycukrot apránként adagolom hozzá. A keményítőt és a porcukrot átszitálom és a fényes, kemény habhoz keverem, de már csak spatulával.
  • A habot három felé osztom és tetszőlegesen színezem. Habzsákokba töltöm és kis halmokat nyomok 2 sötőpapírozott tepsibe. 70°C-os sütőben 1,5 órát szárítom, utána lekapcsolom a sütőt, kitámasztom egy fakanállal és hagyom kihűlni.

Főzött vaníliakrém


Hozzávalók:

  • 300 ml tej
  • 300 ml tejszín
  • 6 tojássárgája
  • 2,5 dkg étkezési keményítő
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál vanília paszta

Elkészítés:

  • A tojásokat elkeverem a keményítővel és a vanília pasztával. A tejszínt a tejjel és a cukorral, csípősre melegítem.
  • Egy merőkanálnyit kimerek a tejből és a tojássárgájás masszához adom. Alaposan elkeverem és beleöntöm mindet a forró tejbe.
  • Állandó kevergetés mellett kicsi lángon addig főzöm, míg jó sűrű krém lesz belőle. Nem kell, hogy olyan sűrű legyen mint egy puding, csak a spatula hátán már megmaradjon. Ekkor kiöntöm egy tálba, lefedem folpackkal és kihűtöm.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 10 dkg áfonya
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg szeder
  • 10 dkg cseresznye
  • 50 dkg eper
  • 100 ml tejszín

Elkészítés:

  • A tejszínt 1 evőkanál porcukorral felverem. A piskóta tekercset felvágom és kirakok egy sort a formában. Erre vaníliakrémet halmozok és kirakom körben eperrel. Rászórok egy adag habcsókot és egy kis áfonyát és szedret. Erre megint a piskóta réteg jön, azután a gyümölcsök.
  • Erre megint egy kis krém, gyümölcsök, tejszínhab. A tetejére halmozom a maradék gyümölcsöt és pár habcsókot, jól behűtve tálalom.

További képek