Tejszínkrémes piramis málnával

Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet

Hozzávalók / kb 10-12 szelet:

  • 30 dkg babapiskóta
  • 400 ml tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 150 ml joghurt
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

  • A krémmel kezdem az elkészítést. A tejszínt a porcukorral félig felverem, hozzáadom a mascarponét és a joghurtot. Beleszórom a fixálót és simára mixelem. A málnából kb 25 szép szemet kiveszek, a többit a krémbe keverem.
  • Folpackot duplán kiterítek a táblára. A babapiskótákat a tejbe egy pillanatra belemártom és három sorba kirakom. Minden sorban 12 db lesz.
  • A krémet óvatosan a piskótákra kenem, középen kicsit felhalmozom. Két szélén megemelem a folpackot és összeillesztem a tetején, így piramis alakot kapok. Hútőbe teszem 1-2 órára.
  • A csokoládét 2 evőkanál étolajjal megolvasztom és a süteményre csorgatom. A félretett málnaszemekkel kidíszítem és szeletelem.

További képek