
Tejszínkrémes piramis málnával
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet
Hozzávalók / kb 10-12 szelet:
- 30 dkg babapiskóta
- 400 ml tejszín
- 25 dkg mascarpone
- 150 ml joghurt
- 1 csomag zselatin fix
- 2 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 30 dkg málna
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A krémmel kezdem az elkészítést. A tejszínt a porcukorral félig felverem, hozzáadom a mascarponét és a joghurtot. Beleszórom a fixálót és simára mixelem. A málnából kb 25 szép szemet kiveszek, a többit a krémbe keverem.
- Folpackot duplán kiterítek a táblára. A babapiskótákat a tejbe egy pillanatra belemártom és három sorba kirakom. Minden sorban 12 db lesz.
- A krémet óvatosan a piskótákra kenem, középen kicsit felhalmozom. Két szélén megemelem a folpackot és összeillesztem a tetején, így piramis alakot kapok. Hútőbe teszem 1-2 órára.
- A csokoládét 2 evőkanál étolajjal megolvasztom és a süteményre csorgatom. A félretett málnaszemekkel kidíszítem és szeletelem.
További képek






