Tejszínes rizskocka

Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi

Alap


Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd a fehérje habot hozzáadom. Rászórom a lisztet és 180°C-ra előmelegített sütőben 22x30 cm-es tepsiben megsütöm.
  • Ha kihűlt, a piskóta széleit levágom és állítható négyszögletes formába teszem.

Tejszínes rizs


Hozzávalók:

  • 40 dkg kerekszemű rizs
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 teáskanál vanília paszta
  • 5 dl 2,8% tej
  • 8 dl tejszín
  • 2,5 csomag zselatin fix
  • 5 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  • A rizst a vajjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliával lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor elforrta a vizet, felöntöm a tejjel és tovább főzőm. Ha a tej felét is elforrta, hozzáöntök 2 dl tejszínt és puhára főzöm. Lezárom, kihűtöm.
  • A maradék tejszínt 5 evőkanál porcukorral felverem, a vége felé hozzáadom a zselatin fixet. Apránként hozzákeverem a kihűlt rizst és az előkészített piskótalapomra kenem a krémet.
  • Egyenletesen elkenem, hogy a tartó forma szélein is jól zárjon, ne folyjon majd le a zseléréteg.

Zselé


Hozzávalók:

  • 2 csomag eperízű tortazselé
  • 6 dl almalé

Elkészítés:

  • A tortazseléport az almaléba keverem és felteszem főni. Folyamatos kevergetés mellett, addig sűrítem, míg egyet nem forr. Lezárom és leszedem a tetejéről a habot. Ha már nem forró, a behűtött krém tetejére öntöm nagyon óvatosan. Hűtőbe teszem legalább 4-5 órára, utána szeletelem.

További képek