
Tejszínes rizskocka
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Elkészítés: könnyű | 22x30 cm tepsi
Alap
Hozzávalók / 22x30 cm tepsi:
- 5 tojás
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál cukor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a fehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral kikeverem, majd a fehérje habot hozzáadom. Rászórom a lisztet és 180°C-ra előmelegített sütőben 22x30 cm-es tepsiben megsütöm.
- Ha kihűlt, a piskóta széleit levágom és állítható négyszögletes formába teszem.
Tejszínes rizs
Hozzávalók:
- 40 dkg kerekszemű rizs
- 5 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 1 teáskanál vanília paszta
- 5 dl 2,8% tej
- 8 dl tejszín
- 2,5 csomag zselatin fix
- 5 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- A rizst a vajjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliával lábosba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Mikor elforrta a vizet, felöntöm a tejjel és tovább főzőm. Ha a tej felét is elforrta, hozzáöntök 2 dl tejszínt és puhára főzöm. Lezárom, kihűtöm.
- A maradék tejszínt 5 evőkanál porcukorral felverem, a vége felé hozzáadom a zselatin fixet. Apránként hozzákeverem a kihűlt rizst és az előkészített piskótalapomra kenem a krémet.
- Egyenletesen elkenem, hogy a tartó forma szélein is jól zárjon, ne folyjon majd le a zseléréteg.
Zselé
Hozzávalók:
- 2 csomag eperízű tortazselé
- 6 dl almalé
Elkészítés:
- A tortazseléport az almaléba keverem és felteszem főni. Folyamatos kevergetés mellett, addig sűrítem, míg egyet nem forr. Lezárom és leszedem a tetejéről a habot. Ha már nem forró, a behűtött krém tetejére öntöm nagyon óvatosan. Hűtőbe teszem legalább 4-5 órára, utána szeletelem.
További képek





