Tejcsokis földimogyorós mousse

Elkészítés: közepes | 24 cm torta

Alap


Hozzávalók / 24 cm torta :

  • 20 dkg vajas keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom, összekeverem a vajjal. Egy 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibélelem, belenyomkodom a masszát. Hűtőbe teszem.

Tejcsokoládés mousse


Hozzávalók:

  • 12 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 100 ml tejszín

Elkészítés:

  • A csokoládét mikróban megolvasztom, majd szobahőmérsékletűre hűtöm.
  • A tejszínt felverem, a mascarponét elkeverem a cukorral.
  • A mascarponét összekeverem a tejcsokival és az elegyet fellazítom a tejszínnel. Ráöntöm az alapra és hűtőbe teszem.

Földimogyoró mousse


Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg langyos mogyoróvaj
  • 100 ml tejszín

Elkészítés:

  • A tejszínt felverem. A mascarponét összekeverem a porcukorral és a mogyoróvajjal.
  • A mogyorós elegyet fellazítom a tejszínnel és a tejcsokis mousse tetején óvatosan elkenem.

Máz


Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 14 dkg sűrített tej
  • 1 dkg őrölt zselatin

Elkészítés:

  • A zselatint 4 evőkanál hideg vízzel elkeverem és megmelegítem. Addig keverem csak amíg tökéletesen feloldódik.
  • A csokikat mikróban külön külön felolvasztom és elosztom bennük a sűrített tejet. Alaposan elkeverem.
  • A zselatint is elfelezem és a csokikhoz keverem.
  • Egy szűrőn keresztül a lehűtött torta tetejére öntöm váltakoztatva, így érem el a márványozott mintát. Minimum 3 órára hűtőbe teszem.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 7 dkg natúr hántolt földimogyoró

Elkészítés:

  • A földimogyorót serpenyőben megpirítom és egy nagyobb késsel felaprítom. A kihűtőtt torta tetejét tálalás előtt körberakom a mogyoróval és az oldalát is bevonom vele.

További képek