
Tarte tatin
Elkészítés: közepes | 25 cm serpenyő
Elkészítés: közepes | 25 cm serpenyő
Karamell
Hozzávalók / 25 cm serpenyő:
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál hideg víz
- 4 dkg vaj
Elkészítés:
- A cukrot és a vizet egy olyan serpenyőbe öntöm amit majd betehetek a sütőbe. Ebben elkészítem el a karamellt. Kevergetés nélkül, csak néha rázogatva, megvárom míg sötétebb barnára pirul.
- Ha megfelelő színű a karamell, hozzáadom a vajat. Megvárom míg feloldódik és félre teszem.
Tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 tojás
- 200 ml felvert tejszín a tálaláshoz
- kb 2 nagy alma
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsolom a vajjal és cukorral. Hozzáadom a tojást és gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. Ha szükséges egy evőkanálnyi hideg vizet adok hozzá. Felhasználásig hűtőbe teszem.
- Az almákat meghámozom, kicsumázom és szeletekre vágom.
Összeállítás
- A hőálló serpenyőben lévő karamellre rápakolom az almákat szépen sorban, hogy fedjék egymást. Fahéjjal picit megszórom.
- A tésztát kinyújtom a serpenyő méretére és jól betakarom az almákat a tésztával. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm, míg szépen megbarnul a széle.
- Ha megsült, kiveszem és 5 percet pihentetem, azután gyors de óvatos mozdulattal kiborítom egy nagyobb tálra. Tejszínhabbal tálalom.
Tippek
- Ezt a fordított tortát el lehet készíteni más gyümölcsökből is pl szilvával vagy sárgabarackkal.
- Olyan serpenyőt használjunk hozzá, amelyet betehetünk a sütőbe!
További képek



