
Szultán tekercs
Elkészítés: közepes | 16 tekercs
Elkészítés: közepes | 16 tekercs
Hozzávalók / 16 tekercs:
- 1l 3,6%-os tej
- 25 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 8 dkg vaj
- 25 dkg kókuszreszelék
- 400 ml tejszín
- 100 ml sűrített tej
- 1 csomag zselatin fix
- díszítésnek opcionálisan málna
Elkészítés:
- A tejet a cukorral, kakaóporral és a liszttel csomómentesre keverem. Takaréklángon, állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg sűrű, nyúlós krém lesz belőle. Lezárom és hozzáadom a vajat, alaposan elkeverem.
- Egy 30x40 cm-es tepsit folpackkal kibélelek, megszórom a kókuszreszelékkel és egyenletesen ráöntöm a krémet. Spatulával óvatosan elsimítom. Hűtőbe teszem kb 45 percre.
- A tejszínt a sűrített tejjel háromnegyedig felverem, beleszórom a fixálót és keményedésig keverem a mixerrel. A csokis krém tetejére kenem és hűtőbe teszem újabb 45 percre.
- A krém széleit levágom, és 16 ugyanakkora szeletre vágom. Óvatosan az egyik végétől feltekerem és tálcára teszem. Egy kis kókuszreszeléket zöld ételfestékkel megszínezek, mindegyik tekercset megszórom és málnával díszítem.
Tippek
- A tejszínbe sűrített tej helyett porcukrot is tehetünk, ízlés szerinti mennyiségben.
További képek







