Szultán tekercs

Elkészítés: közepes | 16 tekercs

Hozzávalók / 16 tekercs:

  • 1l 3,6%-os tej
  • 25 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 dkg vaj
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 400 ml tejszín
  • 100 ml sűrített tej
  • 1 csomag zselatin fix
  • díszítésnek opcionálisan málna

Elkészítés:

  • A tejet a cukorral, kakaóporral és a liszttel csomómentesre keverem. Takaréklángon, állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg sűrű, nyúlós krém lesz belőle. Lezárom és hozzáadom a vajat, alaposan elkeverem.
  • Egy 30x40 cm-es tepsit folpackkal kibélelek, megszórom a kókuszreszelékkel és egyenletesen ráöntöm a krémet. Spatulával óvatosan elsimítom. Hűtőbe teszem kb 45 percre.
  • A tejszínt a sűrített tejjel háromnegyedig felverem, beleszórom a fixálót és keményedésig keverem a mixerrel. A csokis krém tetejére kenem és hűtőbe teszem újabb 45 percre.
  • A krém széleit levágom, és 16 ugyanakkora szeletre vágom. Óvatosan az egyik végétől feltekerem és tálcára teszem. Egy kis kókuszreszeléket zöld ételfestékkel megszínezek, mindegyik tekercset megszórom és málnával díszítem.

Tippek


  • A tejszínbe sűrített tej helyett porcukrot is tehetünk, ízlés szerinti mennyiségben.

További képek