Szilvalekváros barátfüle

Elkészítés: könnyű | Kb 25-27 db

Hozzávalók / Kb 25-27 db:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg búzadara
  • 1 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • kb 30 dkg sűrű szilvalekvár
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 25 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

  • A burgonyát meghámozom, felkockázom és kicsit sós vízben puhára főzöm. Leszűrőm és még forrón áttöröm.
  • Hozzáadom a lisztet, búzadarát, tojást, 3 dkg olvasztott vajat és 1 evőkanál cukrot. Összedolgozom.
  • Lisztezett deszkán kb 3mm vastagra kinyújtom és 9 cm köröket szaggatok belőle. A maradék tésztát újra összegyúrom és szaggatom. A szilvalekvárt összekeverem a rummal.
  • A körök közepére 1 teáskanál sűrű lekvárt teszek, összehajtom és egy villa végével óvatosan lenyomkodom a szélét.
  • Egy nagy lábosban vizet forralok, kicsit megsózom és 4-5 darabjával kifőzöm benne a füleket. Ha feljön a tetejére, már kész is.
  • A zsemlemorzsát a maradék vajon megpirítom és ha kész, összekeverem a cukorral. Megforgatom benne a kifőtt tésztadarabokat és porcukorral tálalom.

További képek