Szezámmagos grillázs

Elkészítés: közepes | 4-5 főre

Hozzávalók / 4-5 főre:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 dkg vaj
  • pár csepp citromlé
  • 10 dkg szezámmag
  • 5 dkg hántolt napraforgómag

Elkészítés:

  • A cukrot a vízzel, vajjal összekeverem és egy vas serpenyőben elkezdem összeolvasztani. Ha már szépen olvad, belecsepegtetek egy kis citromlevet.
  • Ha már világos színű a karamell, akkor lezárom és hozzáöntöm a magokat. Alaposan átforgatom és egy sütőpapírra kenem a masszát. Óvatosan, egy spatulával vékonyra elkenem. Ha már kissé lehűlt és nem húzódik, hanem törik, akkor egy nagy késsel feldarabolom.

Tippek


  • Vigyázzunk mert a karamell nagyon forró, nehogy megégessük magunkat.

További képek