Sárgadinnyés joghurt torta sütés nélkül

Elkészítés: könnyű | 22 cm forma

Keksz alap


Hozzávalók / 22 cm forma:

  • 25 dkg keksz
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 12 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A fehér csokoládét a vajjal összeolvasztom és simára keverem. A kekszet ledarálom, és összekeverem a vajas csokival.
  • Egy 22 cm-es kapcsos tortaformába öntöm a háromnegyedét és jól lenyomkodom. Hűtőbe teszem míg elkészítem a krémet. A maradék kekszet elteszem a burkoláshoz.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg görögjoghurt
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 20 g őrölt porzselatin
  • 25 dkg picire darabolt sárgadinnye

Elkészítés:

  • A zselatint egy kislábasba szórom és 10 evőkanál vizet öntök rá. Elkeverem és hagyom megduzzadni.
  • A joghurtot összekeverem a mascarponéval és az átszitált porcukorral. A zselatint felteszem a tűzre, de csak addig kevergetem, míg teljesen feloldódik (forralni nem szabad).
  • Leveszem a tűzről és 4-5 evőkanál krémet adok hozzá. Csomómentesre elkeverem, és hozzáöntöm a többi krémhez. Simára keverem.
  • Az előkészített keksz alapra öntöm a felét, megszórom a darabolt dinnyével és rásimítom a többi krémet. Hűtőbe teszem kb 2 órára.

Sárgadinnye zselé


Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgadinnye
  • 15 g őrölt porzselatin

Elkészítés:

  • A zselatint kis lábosba szórom és 7 evőkanál vizet adok hozzá. Elkeverem és hagyom megduzzadni. A dinnyét simára turmixolom.
  • A zselatint felteszem a tűzre de csak addig kevergetem, míg teljesen feloldódik. Hozzáadok 4 evőkanál pürét, csomómentesre keverem, utána hozzáöntöm a többi püréhez.
  • A zselét óvatosan a joghurtkrémre öntöm és hűtőbe teszem minimum 2-3 órára, de legjobb egész éjszakára.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 2-2 szelet sárga és cukordinnye

Elkészítés:

  • A tortát meleg vizes törülközővel körbeveszem és várok pár percet. Egy éles késsel óvatosan elválasztom a formától és tortatálra teszem.
  • A maradék kekszmorzsát az oldalára nyomkodom. A kétféle dinnyét felszeletelem és kidíszítem vele a tetejét.

További képek