Sárgadinnyés joghurt torta sütés nélkül
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Elkészítés: könnyű | 22 cm forma
Keksz alap
Hozzávalók / 22 cm forma:
- 25 dkg keksz
- 10 dkg fehércsokoládé
- 12 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
- A fehér csokoládét a vajjal összeolvasztom és simára keverem. A kekszet ledarálom, és összekeverem a vajas csokival.
- Egy 22 cm-es kapcsos tortaformába öntöm a háromnegyedét és jól lenyomkodom. Hűtőbe teszem míg elkészítem a krémet. A maradék kekszet elteszem a burkoláshoz.
Krém
Hozzávalók:
- 50 dkg görögjoghurt
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 20 g őrölt porzselatin
- 25 dkg picire darabolt sárgadinnye
Elkészítés:
- A zselatint egy kislábasba szórom és 10 evőkanál vizet öntök rá. Elkeverem és hagyom megduzzadni.
- A joghurtot összekeverem a mascarponéval és az átszitált porcukorral. A zselatint felteszem a tűzre, de csak addig kevergetem, míg teljesen feloldódik (forralni nem szabad).
- Leveszem a tűzről és 4-5 evőkanál krémet adok hozzá. Csomómentesre elkeverem, és hozzáöntöm a többi krémhez. Simára keverem.
- Az előkészített keksz alapra öntöm a felét, megszórom a darabolt dinnyével és rásimítom a többi krémet. Hűtőbe teszem kb 2 órára.
Sárgadinnye zselé
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgadinnye
- 15 g őrölt porzselatin
Elkészítés:
- A zselatint kis lábosba szórom és 7 evőkanál vizet adok hozzá. Elkeverem és hagyom megduzzadni. A dinnyét simára turmixolom.
- A zselatint felteszem a tűzre de csak addig kevergetem, míg teljesen feloldódik. Hozzáadok 4 evőkanál pürét, csomómentesre keverem, utána hozzáöntöm a többi püréhez.
- A zselét óvatosan a joghurtkrémre öntöm és hűtőbe teszem minimum 2-3 órára, de legjobb egész éjszakára.
Díszítés
Hozzávalók:
- 2-2 szelet sárga és cukordinnye
Elkészítés:
- A tortát meleg vizes törülközővel körbeveszem és várok pár percet. Egy éles késsel óvatosan elválasztom a formától és tortatálra teszem.
- A maradék kekszmorzsát az oldalára nyomkodom. A kétféle dinnyét felszeletelem és kidíszítem vele a tetejét.