Sárgabarackos-túrós szelet

Elkészítés: könnyű | 1 tepsi 23x30 cm

Alap


Hozzávalók / 1 tepsi 23x30 cm:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom héja
  • 30 dkg apróra vágott sárgabarack

Elkészítés:

  • Összekeverem a cukrot, lisztet, sütőport és a citrom héját.
  • Beleöntöm az olvasztott vajat és összemorzsolom. A felét a tepsi aljába simítom.
  • A barackot egyenletesen elosztom a tészta tetején.

Túróréteg


Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A túrót ízesítem a cukorral és a barackok tetejére pakolom.

Tejes öntet


Hozzávalók:

  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 tojás

Elkészítés:

  • A tojásokat kicsit felverem és a cukros tejben jól elkeverem.

Összeállítás


  • A túrós réteg tetején elosztom a maradék morzsalékos tésztát.
  • Megöntözöm az öntettel és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Ha már picit barnul a teteje akkor kész, kihűtöm és utána szeletelem fel.

Tippek


  • Ezt a süteményt más gyümölccsel is kipróbálhatjuk, ami passzol a túróhoz.

További képek