Sacher torta

Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma

Hozzávalók


Hozzávalók / 20x20 cm forma:

  • 7 tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg kristálycukor
  • fél üveg sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a csokoládét apróra vágom és mikróban megolvasztom. A fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, azután több részletben hozzáadom a kristálycukrot és kemény, fényes habbá verem.
  • A puha vajat a porcukorral kikeverem, egyesével hozzáadom a tojássárgájákat, mindegyikkel jól elkeverem. Azután az olvasztott csokoládét is a vajkrémhez adom.
  • A fehérjét óvatosan a csokis krémhez adom, nagy mozdulatokkal elegyítem. A lisztet a keverékbe szitálom és egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöm. 170°C-on kb 35-40 percig sütöm, kb 25 perc után alufóliával letakarom, nehogy megégjen a teteje. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
  • Ha teljesen kihűlt kettévágom, és baracklekvárral megkenem. Ráteszem a tetejét és teljesen körbekenem a lekvárral. Hűtőbe teszem és 30 perc múlva megint lekenem körbe a lekvárral.

Máz


Hozzávalók:

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 200 ml tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tej

Elkészítés:

  • A tejszínt megforrósítom, leveszem a tűzről. Beletördelem az étcsokit és simára keverem. Hozzáadom a cukrot és a tejet, és egy kancsóba átszűröm. Leöntöm egyenletesen a behűtött sütemény tetejét és kb 25 perc hűtés után tálalható.

További képek