
Sacher torta
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Elkészítés: könnyű | 20x20 cm forma
Hozzávalók
Hozzávalók / 20x20 cm forma:
- 7 tojás
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg kristálycukor
- fél üveg sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztom, a csokoládét apróra vágom és mikróban megolvasztom. A fehérjét pici sóval háromnegyedig felverem, azután több részletben hozzáadom a kristálycukrot és kemény, fényes habbá verem.
- A puha vajat a porcukorral kikeverem, egyesével hozzáadom a tojássárgájákat, mindegyikkel jól elkeverem. Azután az olvasztott csokoládét is a vajkrémhez adom.
- A fehérjét óvatosan a csokis krémhez adom, nagy mozdulatokkal elegyítem. A lisztet a keverékbe szitálom és egy 20x20 cm-es sütőpapírral bélelt formába öntöm. 170°C-on kb 35-40 percig sütöm, kb 25 perc után alufóliával letakarom, nehogy megégjen a teteje. Tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
- Ha teljesen kihűlt kettévágom, és baracklekvárral megkenem. Ráteszem a tetejét és teljesen körbekenem a lekvárral. Hűtőbe teszem és 30 perc múlva megint lekenem körbe a lekvárral.
Máz
Hozzávalók:
- 18 dkg étcsokoládé
- 200 ml tejszín
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tej
Elkészítés:
- A tejszínt megforrósítom, leveszem a tűzről. Beletördelem az étcsokit és simára keverem. Hozzáadom a cukrot és a tejet, és egy kancsóba átszűröm. Leöntöm egyenletesen a behűtött sütemény tetejét és kb 25 perc hűtés után tálalható.
További képek








