Rusztikus mangómousse

Elkészítés: könnyű | 21 cm tortaforma

Keksz alap


Hozzávalók / 21 cm tortaforma:

  • 18 dkg kókuszos keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

  • A kekszet ledarálom, hozzáadom az olvasztott vajat és egy 21cm-es tortaforma aljába nyomkodom. Hűtőbe teszem.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db érett mangó
  • 1 nagy pohár joghurt (37,5 dkg)
  • 2 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • A mangót meghámozom és simára turmixolom.
  • A mascarponet simára keverem a cukorral és a joghurttal.
  • Hozzákeverem a mangópürét és a zselatin fixet.
  • Ráöntöm a kekszalapra és minimum 3 órára hűtőbe teszem.

Díszítés


Hozzávalók:

  • 250 ml tejszín
  • 1 kanál porcukor
  • pár citromfűlevél

Elkészítés:

  • Tálalás előtt felverem a tejszínhabot a cukorra. A torta tetejére öntöm, citromfű levélkékkel díszítem.