Rumos-diós piskótatekercs

Elkészítés: könnyű | 12-14 szelet

Piskóta


Hozzávalók / 12-14 szelet:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, utána óvatosan összekeverem a fehérjehabbal. Beleszitálom a lisztet és óvatosan elkeverem.
  • A legnagyobb tepsimbe (30x40 cm) sütőpapírt terítek, belesimítom a masszát és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Konyharuhára borítom és a papírral együtt feltekerem. Ha kihűlt, kitekerem és betöltöm a krémmel.

Diós vajkrém


Hozzávalók:

  • 22 dkg puha teavaj
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum (aroma)

Elkészítés:

  • A puha vajat alaposan kikeverem a porcukorral, rummal. Hozzáadom a darált diót és a tekercset megkenem a háromnegyed krémmel. A maradékkal a tetejét vonom be. 1 órára behűtöm, utána szeletelem.

Tippek


  • Díszíthetjük egész dió szemekkel, vagy karamellbe mártott dióval is.

További képek