Rumos-diós piramis

Elkészítés: könnyű | kb 10-12 szelet

Piskóta alap


Hozzávalók / kb 10-12 szelet:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor

Elkészítés:

  • A tojásokat szétválasztom, a fehérjéket pici sóval keményre felverem. A sárgájákat a cukorral kikeverem, utána a fehérjéhez adom és elkeverem. Rászórom a lisztet, csomómentesre kikeverem és egy 30x40 cm-es tepsiben sütőpapíron elkenem. 170°C-ra előmelegített sütőben megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, kihűtöm.
  • Ha kihűlt, 5 részre vágom. Vágok egy kb 12-13 cm-es alapot. A többi lap kb 10, 8, 6, 3 cm lesz, ahogy kijön.

rumos diókrém


Hozzávalók:

  • 30 dkg darált dió
  • 5 dkg darált keksz
  • 22 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 40 dkg puha teavaj
  • 1 kis üveg rumaroma

Elkészítés:

  • A diót a cukorral összeforgatom. A tejet forralásig melegítem, és leforrázom a cukros diót. Hozzáadom a kekszet és megvárom míg lehül. Ekkor hozzákeverem mixerrel a rumot és a vajat és hűtőbe teszem. Addig hűtöm, míg jól kenhető állagra összeáll.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • 20 dkg marcipán

Elkészítés:

  • A marcipánt kinyújtom és csillagokat szúrok ki belőle. A legnagyobb piskótalapot tálra teszem és megkenem egy adag krémmel. Egymásra rétegezem a lapokat és végül körbekenem a maradék krémmel, hogy piramis formát adjon ki. Becsíkozom és ráteszem a marcipán csillagokat. Hűtőben tartom tálalásig.

További képek