Rétes egyszerűen

Elkészítés: könnyű | 9 rúd

Almás töltelék


Hozzávalók / 9 rúd:

  • 2 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 4 dkg vaj
  • 4 evőkanál búzadara

Elkészítés:

  • Az almákat meghámozom, lereszelem magasabb lábasba öntöm. Ráöntöm a cukrot, fahéjat és kb 15 percig takaréklángon párolom, folyamatosan kevergetve. Ha már szépen megpuhult kóstoljuk meg és ha szükséges adjunk még hozzá fahéjat és cukrot.
  • Lezárom és rászórom a búzadarát. Átkeverem, kiöntöm a tálba és hagyom állni, kb 1 órát.

Túrós töltelék


Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 citrom héja
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

  • A túrót krumplinyomón áttöröm, hozzákeverem a tojássárgáját, cukrot és a citromok héját. Beleszórom a búzadarát és alaposan elkeverem. Hűtőbe teszem kb 1 órára.

Hozzávalók és összeállítás


Hozzávalók:

  • 18 db réteslap
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája

Elkészítés:

  • Egy nagy táblára 1 réteslapot kiterítek, óvatosan megkenem az olvasztott vajjal és ráteszek egy újabb lapot. Ezt is megkenem vajjal, azután az alsó részére ráhalmozok csíkban egy kis tölteléket, úgy hogy az aljánál és a széleinél is kihagyok egy darabot.
  • Ráhajtom a lapot a töltelékre és behajtom a széleit. Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Lekenem a tojássárgájával és 180°C-ra előmelegített sütőben szép barnára megsütöm.
  • Elkészítem így az összes lapot. Összesen 9 rúd lett ebből a mennyiségből 5 almás és 4 túrós, mivel egy rúdhoz 2 réteslapot használtam fel.

További képek