
Rétes egyszerűen
Elkészítés: könnyű | 9 rúd
Elkészítés: könnyű | 9 rúd
Almás töltelék
Hozzávalók / 9 rúd:
- 2 kg alma
- 20 dkg kristálycukor
- 2 teáskanál fahéj
- 4 dkg vaj
- 4 evőkanál búzadara
Elkészítés:
- Az almákat meghámozom, lereszelem magasabb lábasba öntöm. Ráöntöm a cukrot, fahéjat és kb 15 percig takaréklángon párolom, folyamatosan kevergetve. Ha már szépen megpuhult kóstoljuk meg és ha szükséges adjunk még hozzá fahéjat és cukrot.
- Lezárom és rászórom a búzadarát. Átkeverem, kiöntöm a tálba és hagyom állni, kb 1 órát.
Túrós töltelék
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 25 dkg porcukor
- 2 citrom héja
- 2 evőkanál búzadara
- 2 tojássárgája
Elkészítés:
- A túrót krumplinyomón áttöröm, hozzákeverem a tojássárgáját, cukrot és a citromok héját. Beleszórom a búzadarát és alaposan elkeverem. Hűtőbe teszem kb 1 órára.
Hozzávalók és összeállítás
Hozzávalók:
- 18 db réteslap
- 20 dkg olvasztott vaj
- 3 tojássárgája
Elkészítés:
- Egy nagy táblára 1 réteslapot kiterítek, óvatosan megkenem az olvasztott vajjal és ráteszek egy újabb lapot. Ezt is megkenem vajjal, azután az alsó részére ráhalmozok csíkban egy kis tölteléket, úgy hogy az aljánál és a széleinél is kihagyok egy darabot.
- Ráhajtom a lapot a töltelékre és behajtom a széleit. Feltekerem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Lekenem a tojássárgájával és 180°C-ra előmelegített sütőben szép barnára megsütöm.
- Elkészítem így az összes lapot. Összesen 9 rúd lett ebből a mennyiségből 5 almás és 4 túrós, mivel egy rúdhoz 2 réteslapot használtam fel.
További képek









