Répatorta

Elkészítés: közepes | 20 cm forma

Répás alap


Hozzávalók / 20 cm forma:

  • 40 dkg reszelt répa
  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl étolaj
  • 10 dkg darált dió
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

  • A tojásokat a cukorral elkezdem kikeverni, hozzáadom az olajat.
  • A lisztet, sütőport, és a fahéjat beleszitálom és hozzákeverem a diót, utána pedig a reszelt répát.
  • Egy 20 cm átmérőjű kapcsos formát sütőpapírral kibélelek és beletöltöm a massza felét. Előmelegített 180°C-os sütőben kb 20-25 perc alatt megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm. A massza másik felét ugyanígy megsütöm.

Krém


Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 18 dkg átszitált porcukor
  • 1,5 csomag zselatin fix

Elkészítés:

  • A mascarponét elkeverem a porcukorral. A tejszínt háromnegyedig felverem, hozáadom a fixálót és óvatosan a mascarponéhoz keverem.

Összeállítás


Hozzávalók:

  • 10 dkg durvára vágott dió
  • marcipán répák

Elkészítés:

  • A piskóta lapokat félbevágom, így 4 lapom lesz. Megkenem egyenletesen a krémmel, tetejét és oldalát is bekenem. Alul bevonom a dióval, tetejére pakolom a répákat. Hűtőbe teszem 1-2 órára, utána szeletelem.

További képek