
Rákóczi túrós
Elkészítés: közepes | 25x35 cm tepsi
Elkészítés: közepes | 25x35 cm tepsi
Linzer alap
Hozzávalók / 25x35 cm tepsi:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj
- 6 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- 2 tojássárgája
Elkészítés:
- A lisztbe beleteszem a cukrot, citrom héját és elmorzsolom benne a vajat.
- Hozzáadom a tojássárgáját és összeállítom a tésztát. Sütőpapírt rakok a tepsibe és belenyomkodom a tésztát.
- 180°C-on 15 percig elősütöm.
Túrós rész
Hozzávalók:
- 75 dkg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom héja
- 1 evőkanál citromlé
- 2 tojássárgája
- 5 dkg mazsola
- 2 evőkanál búzadara
- 22 dkg baracklekvár
Elkészítés:
- A túrót szitán áttöröm ízesítem a porcukorral és a citrom levével, héjával.
- Hozzákeverem a tojássárgáját, mazsolát és a búzadarát.
- A linzer tetejét megkenem 2-3 evőkanál baracklekvárral és rákenem a túrós tölteléket.
- Visszateszem a sütőbe 20 percre.
Fehérje tető
Hozzávalók:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- pár csepp citromlé
- csipet só
Elkészítés:
- A fehérjéket a sóval, citromlével háromnegyedig felverem.
- Fokozatosan több részletben hozzáadom a cukrot és fényes, kemény habbá verem. Habzsákba töltöm és csíkokat húzok a sütemény tetejére.
- Visszateszem a sütőbe kb 10 percre. Csak addig hagyom bent míg kicsit kiszárad és megbarnul a fehérjehab.
- A maradék lekvárt habzsákba töltöm és a közöket betöltöm a lekvárral. Megvárom míg kihül utána szeletelem fel.
További képek




