Pudingos keksz szelet

Elkészítés: könnyű | 20x30 cm forma

Hozzávalók / 20x30 cm forma:

  • 40 dkg nagyméretű keksz
  • 3 csomag főzős pudinpor (puncs, vanília, csoki)
  • 15 dkg kristálycukor + 5 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg vaj
  • 9 dl + 1,5 dl tej (a mártogatáshoz)
  • 600 ml tejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 tábla csokoládé (tej és fehér)
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés:

  • A pudingokat készítem el először. Először egy egész tojást, a pudingporral és 5 dkg kristálycukorral elkeverek és hozzá adok 3 dl tejet.
  • Simára keverem és lassú tűzön addig kevergetem, míg be nem sűrűsödik. Ekkor hozzáadok 5 dkg vajat és kiöntöm egy tálba. Lefedem folpackkal és teljesen kihűtöm. Pontosan így készítem el a másik két ízű pudingot is.
  • A tejszínt 5 dkg porcukorral háromnegyedig felverem. Rászórom a fixálót és ha már jó kemény a hab, három felé osztom. Minden pudingot géppel átkeverek és hozzáadom a tejszínhabot.
  • Egy tálcára állítható négyszögletű formát teszek és kezdem a rétegezést. A kekszeket egy pillanatra a maradék 1,5 dl tejbe mártom és szorosan egymás mellé teszem őket. Megkenem a csokis pudinggal és ráteszem a következő keksz réteget.
  • Erre a puncsos réteg jön, azután a keksz és a vaníliás réteg. Ennek a tetejét már csak simán kirakom a maradék kekszekkel de ezeket már nem mártom tejbe. Beteszem a hűtőbe kb 2 órára.
  • A kétféle csokit az olajjal külön-külön megolvasztom és a keksz réteg tetejét kicifrázom vele. Újra hűtöm 2-3 órát, utána óvatosan felszeletelem.

További képek