Pisztáciakrémes tekercs

Elkészítés: könnyű | 1 tekercs

Piskótatekercs


Hozzávalók / 1 tekercs:

  • 8 tojás (M)
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt

Elkészítés:

  • A fehérjéket pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverem aztán a fehérjéhez adom. Rászórom a lisztet és óvatosan belekeverem.
  • A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek és elkenem rajta a tésztát. 170°-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 10-12 perc alatt megsütöm. Ha átsült, konyharuhára terítem, a sütőpapírt lehúzom és felcsavarom.

Krém és díszítés


Hozzávalók:

  • 40 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 20 dkg pisztácia krém
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 1-1 marék málna és ribizli

Elkészítés:

  • A mascarponét elkeverem a porcukorral és 3 evőkanál pisztáciakrémmel. Beleöntöm a tejszínt és mikor már együtt szépen felverődött, hozzáadom a zselatin fixet. Simára keverem és a háromnegyed krémmel megkenem a piskótát.
  • Megszórom egy kis málnával és felcsavarom. A többi krémet a piskótára kenem. A maradék pisztáciakrémet picit mikróban megmelegítem és a tekercs tetejére öntözöm. Gyümölcsökkel feldíszítem, és hűtőbe teszem egy órára, utána szeletelem.

További képek