![](/edessegek/pisztaciakremes-tekercs/pisztaciap.jpg)
Pisztáciakrémes tekercs
Elkészítés: könnyű | 1 tekercs
Elkészítés: könnyű | 1 tekercs
Piskótatekercs
Hozzávalók / 1 tekercs:
- 8 tojás (M)
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
Elkészítés:
- A fehérjéket pici sóval keményre felverem, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverem aztán a fehérjéhez adom. Rászórom a lisztet és óvatosan belekeverem.
- A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt terítek és elkenem rajta a tésztát. 170°-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel középen) kb 10-12 perc alatt megsütöm. Ha átsült, konyharuhára terítem, a sütőpapírt lehúzom és felcsavarom.
Krém és díszítés
Hozzávalók:
- 40 dkg mascarpone
- 200 ml tejszín
- 20 dkg pisztácia krém
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatin fix
- 1-1 marék málna és ribizli
Elkészítés:
- A mascarponét elkeverem a porcukorral és 3 evőkanál pisztáciakrémmel. Beleöntöm a tejszínt és mikor már együtt szépen felverődött, hozzáadom a zselatin fixet. Simára keverem és a háromnegyed krémmel megkenem a piskótát.
- Megszórom egy kis málnával és felcsavarom. A többi krémet a piskótára kenem. A maradék pisztáciakrémet picit mikróban megmelegítem és a tekercs tetejére öntözöm. Gyümölcsökkel feldíszítem, és hűtőbe teszem egy órára, utána szeletelem.
További képek
![krémes rolád](/edessegek/pisztaciakremes-tekercs/kremesrolai.jpg)
![jó kiadós kis szeletek](/edessegek/pisztaciakremes-tekercs/jokiaddos.jpg)
![pisztáciakrémes rolád](/edessegek/pisztaciakremes-tekercs/pisztaciakremes.jpg)