Piskótatekercs variációk

Elkészítés: könnyű | 2 tekercs

Piskótatekercs


Hozzávalók / 2 tekercs:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

  • Szétválasztom a tojásokat, a fehérjét pici sóval keményre felverem.
  • A sárgáját a cukorral fehéredésig keverem és a fehérjével óvatosan elvegyítem.
  • Két részletben hozzászitálom a lisztet és jól elkeverem.
  • A masszát 2 felé osztom és az egyikben beleszitálom a kakaóport.
  • Nagy sütőpapírral bélelt tepsikben kisütöm a piskótákat 180°C-on 12 perc alatt.
  • Ahogy kisült nedvesített konyharuhára fektetem, lehúzom a sütőpapírt és rögtön felcsavarom. Hagyom így kihűlni.

Krém


Hozzávalók:

  • 75 dkg mascarpone
  • 400 ml tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék + 3 dkg a tetejére
  • 1 evőkanál kókuszaroma
  • 1 evőkanál zöld ételfesték
  • 1 csomag habfixáló
  • 40 dkg őszibarack (konzerv)
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé + pár mentalevél

Elkészítés:

  • A mascarponet simára keverem a porcukorral.
  • A tejszínt felverem a habfixel és a mascarponéhoz adom. A masszát 2 felé osztom.
  • A kókuszoshoz a krémbe belekeverem az aromát és a kókuszreszeléket. A kakaós piskótát megkenem a kókuszkrémmel 3/4 részével és szorosan feltekerem.
  • A barackoshoz a barackot apró darabokra vagdosom. A sima piskótatekercset megkenem a krémmel és a barackok 3/4 részét rászórom. Felcsavarom.
  • A kókuszos tekercset megkenem a maradék krémmel. A kókuszreszeléket összekeverem az ételfestékkel és megszórom a tekercs tetejét és oldalát.
  • A barackos tekercset is megkenem a maradék krémmel és hosszában elrendezem rajta a maradék barackokat. Megszórom a reszelt csokoládéval és mentalevéllel díszítem.
  • Tálalásig hűtőbe teszem a tekercseket.